Fältarkeologer sökes

Arkeologisk undersökning, Ekeby, Närke

Starta säsongen med en spännande boplatsgrävning

Arkeologgruppen AB kommer under våren utföra en arkeologisk undersökning i Ekeby, Närke. Lämningarna består bland annat av en vällagd skärvstenshög från bronsålder och huslämningar med avgränsande rännor emellan, brunnar, en stenkällare och större lager från järnålder/medeltid.

Som fältarkeolog kommer du att arbeta i ett arbetslag med schaktning, handgrävning, vattensållning, metalldetektering och dokumentation. Du kommer att skriva blanketter över enskilda anläggningar och större kontextuella enheter, rita sektionsritningar och fotografera. All inmätning sker med RTK-GPS. Visst efterarbete med registrering och fyndhantering kan förekomma.

Arkeologgruppen AB är ett mindre företag där varje medarbetare är viktig. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och drivkrafter liksom förmåga att fungera väl i grupp och skapa god stämning på arbetsplatsen.

Som sökande ser vi gärna att du har erfarenhet av fältarbete och GIS. Osteologisk kompetens (gärna brända ben) och erfarenhet av metalldetektering är meriterande. Körkort är ett önskemål.

Arbetstid: 6 veckor i april-maj 2020 med möjlighet till förlängning

Arbetsplats: Ekeby, Ekeby socken, Kumla kommun, Närke

Sista ansökningsdag: 31 januari 2020

Skicka personligt brev och CV till arkeologgruppen@arkeologgruppen.se

För frågor om anställningen kontakta Ebba Knabe 0735-168491 ebba.knabe@arkeologgruppen.se

För frågor om undersökningen kontakta Nina Balknäs 0735-168497 nina.balknas@arkeologgruppen.se